Grunnlag for uttak til årets internasjonale mesterskap er sammenlagt plassering etter NC 1 og NC 2

Uttaksregler for optimistjolle 2024.

De 5 beste på rankingen får tilbud om VM plass. Ved ønske om å seile annet mesterskap (EM eller NOM) må dette meddeles snarest etter uttaket er blitt gjort kjent. Den neste seileren rykker da opp på VM plass.

De 7 neste tilbys EM plass, dog max 4 av samme kjønn. Ved ønske om å seile annet mesterskap (NOM) må dette meddeles snarest etter uttaket er blitt gjort kjent. Den neste seileren av riktig kjønn rykker da opp på EM plass.

Vi håper på å bli invitert til EM i Lagseiling i Monaco. Da vil noen av EM-seilerne få mulighet til å seile dette mesterskapet.

20 gutter og 20 jenter tilbys plass til JNOM.

Lag til seiling under JNoM tas ut på forhånd basert på ranking. De fem første gutter og fem første jenter uttatt til JNoM tilbys plass på laget først. Intensjonen med å ta ut laget på forhånd er å la lagene få anledning til å lære lagseiling og trene sammen først.

 

Ett hvert race seilt i de planlagte uttaksregattaene teller i rangeringen (uavhengig om regattaserien blir godkjent NC) og etter hvert femte race strykes det svakeste.

Klubbtilhørighet.

Norsk optimistjolleklubb gjør oppmerksom på at alle seilere i U15 kun kan representere en seilforening i løpet av sesongen. En seiler kan være medlem i flere seilforeninger, men kan kun representere en seilforening iløpet av sesongen. Dette gjelder alle typer regattaer som seileren deltar på.

Den klubben de seiler for i første NC anses for seilerens klubb inneværende år.