Adventsseiling langs hele kysten

Lagret i NOK-info, Rapporter av den 18.12.2018

Det er ikke lenger bare i Bergen det seiles regatta i førjuls tiden. Nå må likevel Juletreseilasen i Bergens Seilforening kalles orginalen, gjennomført for 55. gang i år. Morro er det også med mange ulike konsepter for gjennomføring. Fellesnevneren er julepyntede Optimister og nissekledde seilere, litt mindre alvor og mye moro.

Først ut var Soon med sin pepperkake seilas. Her plasseres et juletre ute på vannet hvor det henger pepperkaker som skal plukkes opp og bringes til mål. Rapporten sier at 15-årsgrensen ikke overholdes her, så moro for hele familien.

Pepperkakeseilas

 

I Tønsberg er Jultreseilasen også blitt en tradisjon. Her er det åpent både for Optimist og Laser. Litt mer vanlig regattaformat over to dager med mulighet for overnatting på klubben og mye sosialt. På vannet serveres det varm saft og pepperkaker til kalde seilere. Etter seilingen på lørdag serveres det grøt i klubbhuset før seilerne slapper av med spill og hygge. På kvelden pyntes bordene til en «fest-taco-middag» og til og med julenissen er invitert.

Juletreseilas TSF 2018

I Juleregattaen i Kristiansand deltok 9 Optimister og 2 Lasere 4.7. Fint vær, men lite vind. Det ble seilt tre regattaer. Etterpå var det grøt og premie utdeling. Samt utrolig gøy å få besøk av Rasmus Køstner som bor i Kristiansand og seiler for Sap Extreme seiling team. Han delte ut premier og hadde foredrag for alle seilerne.Juleseilas Kristiansand 2018

På den opprinnelige Juletreseilasen i Bergens Seilforening deltok det 30 Optimister i år. Det seiles nå på Mynteviken. Før grøt  seiles det kvalifisering i to heat. Etter grøt seiles det sølv- og gullfinale.  Fantastisk stemning på vei tilbake til klubben med julepyntede båter. Felles middag , premieutdeling og mye sosialt. Spesielt moro med mange nye seilere og foreldre, det gror i miljøet i Bergen i alle klubbene.

Juletreseilasen BS1 2018

Sist ut er Nisseseilasen i Stavanger. Her seiles det på Vågen i Stavanger med tilskuere på land. Spesielt her er at det seiles med Jollelys. Det vil si det seiles på tid og de ulike jolleklasse konkurrerer med hverandre ut fra gitte lystall. I år deltok Optimist, Laser 4.7, Laser Radial og Laser Standard i samme regatta. Og her er det ikke bare julepyntede båter og seilende nisser men også regattanisse sjef, nissedommer og hjelpere. Grøtfest med premieutdeling for regattaen samt året som har gått gir en fin avslutning på seilåret.

Nisseregatta 2018
Nisseteam SS 2018