Norsk sølv i Optimistjolle EM!

Lagret i Ukategorisert av den 29.06.2018

Mathilde EM 2018-pall

Mathilde Bregner Robertstad tok i dag et imponerende sølv i Optimist EM i Nederland. Gjennom mesterskapet seilte hun stadig bedre, og siste dag klatret Tønsberg-seileren helt opp på pallen. Det var mange gode norske plasseringer under mesterskapet.

EM i Optimist ble arrangert i Scheveningen 23.-30. juni. De norske seilerne ankom noen dager før, men på grunn av sterk vind mistet de to treningsdager. Dermed ble det bare en dag på vannet før mesterskapet startet. Det var skiftende vind og krevende strømforhold, som de norske seilerne mestret stadig bedre.

 

D

2018 Optimist Europeans, Scheveningen, The Netherlands - © Matias Capizzano

2018 Optimist Europeans, Scheveningen, The Netherlands – © Matias Capizzano

 

 

 

Gode norske plasseringer

Norge hadde tre jenter og en gutt i gullfinalene. Mathilde seilte sterke 14, 2 og 3 i gullfinalen, og sikret med det norsk sølv.

Marie Jacobsen Lepperød tok en 18. plass og Julie Sverdrup endte 33 i jentenes EM konkurranse. Diane Ninauve-Jutulstad endte 11 i sølvfinalen blant EM deltagerne for jenter og Emil Forslund fikk en 58. plass i guttenes EM konkurranse. Erik Bøen endte 33 i sølv, og Sivert Foyn-Andersen 58. i sølv blant EM deltagerne. Det var også mange gode norske enkeltplasseringer gjennom mesterskapet. Det var mange deltakere fra land utenfor Europa i EM, og disse konkurrerer i regattaen men ikke om EMplasseringer. De norske plasseringene er ut fra at konkurrenter utenfor Europa er tatt ut.

Bård Birkeland har vært trener for EM-laget i Nederland.

For full resultatoversikt se her.

EM laget på Mapfre 2018

I tillegg til spennende dager i Optimisten fikk det norske EM-laget mange opplevelser på land. Det var målgang i Volvo Ocean Race i Den Haag samtidig som EM i Optimist ble arrangert. Det norske laget fikk med seg målgangen, og noen dager senere fikk de komme ombord i Mapfre, den spanske båten som endte på 2. plass totalt i Volvo Ocean Race.