Flyteprøve og sikkerhetsregler for Optimistjolle

Lagret i NOK-info, Norges Cup av den 09.05.2018

Flytetest i ÅsaneNOK har fått noen spørsmål rundt godkjent flyteprøve. Kravene sier at alle Optimister som skal delta i offisielle regattaer skal ha godkjent flyteprøve.  Flyteprøve utføres med hjelp av trener, klassekaptein eller annen ansvarlig i klubb.  Under flyteprøve skal Optimisten flyte fylt med vann og med seiler om bord. Etter å ha utført en godkjent flyteprøve noteres dette på båtkortet’s bakside med enkel tekst;

Godkjent flyteprøve xx/xx-201x og signert av ansvarlig i klubb. Eventuelt i kombinasjon med stempel om klubben har dette. (Litt viktig  at en ikke gjør dette for stort da det gjerne skal være plass til flyteprøve for flere år bak på båtkortet etter hvert.

 

Nå skal det samtidig bemerkes at en godkjent flyteprøve utført tidlig på våren betyr at Optimistjollen har tilfredsstillende sikkerhetsstandhele det kommende året. Kravene til en hver tid er de IODA har satt opp er de som benyttes over hele verden og som også Norsk Optimistjolle Klubb følger.

sikkerhetsregler-optimist

 

Flyteprøve