Lag Cup i Bærum seilforening

Lagret i Invitasjoner, NOK-info av den 20.08.2017

LagseilingÅrets Lag Cup avholdes i Bærum SF (med hjelp av KNS) 23-24 september.

Det har dessverre blitt endring frem og tilbake på datoen for lag-cup. Den opprinnelige datoen ble flyttet til oktober. Vi ventet lenge, men mottok dessverre ingen søknader om å arrangere i oktober før styret besluttet å tildele arrangementet til Bærum, som lenge hadde foreslått å ha det på opprinnelig dato.

 

Vi synes det er positivt at to klubber kan samarbeide om å arrangere og KNS holdt en flott Lag Cup i fjor.

 

NOK Lag-cup er et tradisjonsrikt arrangement, og vi vet at mange seilere gleder seg veldig til lagseiling.
Lagseiling styrker samholdet i klubbene, og gir godt treningsutbytte også for individuell seiling, og sist men ikke minst, så er det veldig gøy!

 

 

NOK har videre besluttet å endre grunnlaget for uttak til lag-cup i Berlin. Vi vil velge de 4 øverst rankede i 2003 og 2004 årgangene etter NC4. Disse vil få tilbud om delta på det norske laget i Berlin høsten 2017. Om noen avstår følger en rankingen videre.
Videre vurder NOK om det kan sendes et annet lag til lag-cup i Monaco i januar 2018.

 

Bakgrunnen for å bryte med nåværende praksis er at NOK ønsker å øke kompetansen i lagseiling til bedre resultater i lagseilingsdelen i mesterskap. Dessverre er det vanskelig for klubblag å hevde seg mot andre lands toppede lag. NOK vil derfor prøve å sende et Norsk landslag til Berlin i år. Seilere som vil representere Norge i lagseiling i internasjonale regattaer (VM, EM og JNOM) trenger erfaring. Ved å prioritere rankingen fremfor klubber når vi mottar invitasjoner til lagseiling stevner får vi større sannsynlighet for å treffe seilere som vil representere Norge i mesterskapene til neste år. NOK kan sende seilere som et Norsk landslag, og vi kan velge en trener som kan potensielt være en fremtidig mesterskapstrener. Vi ønsker å få bedre sportslig kontroll på opplegget, bedre utbytte for seilere, og trolig bedre resultater.