Klar for 2017 sesongen?

Lagret i NOK-info, Norges Cup av den 03.05.2017

Ny sesong nærmer seg. Da er det en del ting som må på plass for å kunne delta i årets Norgescup og offisielle arrangement.

EM-laget

Alle deltagere må ha betalt medlemsavgift til Norsk Optimistjolleklubb. Dette gjøres på deltaker.no. Dette gjelder både deltagere i klasse A, B og B-rekrutt.

Forsikringslisens skal løses av alle seilere mellom 13 og 69 år som konkurrerer i regattaer for NSF godkjente entypeklasser, herunder Optimist. I praksis betyr det at alle som er født i 2002 eller senere, og som er gamle nok til å kunne kvalifisere seg til internasjonale mesterskap (fyller 13 år i 2017)må ha lisens. Lisensen løses på seiling.no. En vil da kunne laste ned sin lisens som pdf. dokument. Det er i år et felles internasjonalt forsikringsbevis for alle som har løst lisens. Dette kan lastes ned her: Forsikringsbevis_2017  Dette er bare gyldig når en samtidig viser frem sitt lisensbevis.

De som er født i 2005, 2006, 2007 eller 2008 og som kan starte i Norgescup klasse A, B eller B-rekrutt, har ikke krav til å løse lisens. Det er imidlertid krav til at de fremviser ansvarsforsikring som er knyttet til Optimist-jollen. En kan her bruke de fleste forsikringsselskap. Seilforbundet har nylig inngått en avtale med Codan forsikring. For dem som skal delta i internasjonale mesterskap og regattaer er det viktig å sjekke at ens forsikring er gyldig for den geografiske plassering for arrangementet.

Det er viktig at alle har dette klart i god tid før NC1 i Tønsberg!