Knallpåske for Optimist-seilere

Lagret i NOK-info, Rapporter, Ukategorisert av den 03.04.2016

Det har vært en aktiv påske for mange Optimist-seilere. Rundt 60 seilere har deltatt på NOK påskesamling og lokale samlinger, og deltakerne har fått mange gode timer på vannet. Det var også flere som konkurrerte utenlands. Mathias Berthet gikk helt til topps i verdens største optimistregatta i Garda og viste igjen at norske seilere holder et høyt nivå.

 

 

NOK Påskesamling HvasserNOK påskesamling 1 NOK påskesamling 2 NOK påskesamling 3

Norsk Optimistjolle Klubb sin tradisjonelle påskesamling ble i år arrangert på Hvasser. 25 Optimister fikk en pangstart på sesongen med mange effektive timer på vannet, tross et noe kjølig påskevær med  3 grader i sjøen og 8 i luften. Det rapporteres om høy kvalitet på gjennomføringen, både på vannet og teori-øktene. Deltakerne overnattet på Hvasser Motell, der det var et godt aktivitetstilbud og flotte sosiale rammer. Fredag og lørdag var det svært gode forhold, men natt til søndag banket sydvesten inn over Hvasser med 15-17 m/s på Færder fyr. Seiløkt ble byttet ut med fysisk økt og joggetur til Tjønneberget før lunsj og avslutning av årets påskesamling i NOK`s regi. Påske-regattaen på lørdag ble vunnet av Markus Berthet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Påskesamling i Ran

Ran påskesamling 2

På Vestlandet inviterte Bård Birkeland til samling i Ran Seilforening. 30 seilere fra Stavanger i sør til Ålesund i nord deltok. Det var litt venting på vind et par formiddager, men vinden kom og totalt ble det veldig mange timer på vannet og gode seiløkter. Det var også fysisk trening, blant annet med tur opp stupbratte Stoltzekleiven.

 

Påskesamling Kristiansand

kr sand påskesamling 2
Siden tidspunktet for NOK sin påskesamling ikke passet for mange sørlandsseilere, inviterte Christiansands Seilforening til en egen samling. En liten gjeng med Optimister var med, og fikk mye fin trening i strålende forhold. De fleste har lite erfaring fra store regattaer, men gleder seg til å prøve seg i Norgescupene utover våren.

 

Påskeregatta Nederland

Regattaseiling i Optimistjoøller på Braassemermeer i Nederland. Foto: Bjørn Inge Karlsen

Regattaseiling i Optimistjoøller på Braassemermeer i Nederland. Foto: Bjørn Inge Karlsen

12 norske Optimister dro til Braassemermeer utenfor Amsterdam og seilte Magic Marine Easter Regatta. Det var til dels krevende forhold med mye vind, og Oda Skeide Bates fra Nesodden ble beste norske på en flott 30. plass.

 

 

 

 

 

 

Lake Garda Meeting

Garda 2016

30 norske seilere deltok i påskeregattaen i Gardasjøen, som samlet nesten 1000 seilere totalt.

Gardasjøen viste seg fra sin aller beste side med mye sol og 6-9 ms fra syd som kom presis kl 11 hver dag.  De fleste norske seilerne deltok først på 4 dager treningssamling fra lørdag – tirsdag, før 4 dager med intensive regattaer.

Det ble mange gode norsk resultater, med Tobias Sandmo Birkeland på en 30. plass, Nicolai Jacobsen på 55., Even Baanrud ble nr. 70 og Henrik Haaland nr. 76. Og stor stas at Mathias Berthet fra KNS seilte seg helt til topps og vant verdens største Optimistregatta.

Podie Garda 2016