Klar for 2016 sesongen? Husk NOK medlemskap og forsikringslisens/ansvarsforsikring!

Lagret i NOK-info, Norges Cup av den 13.03.2016

Nytt år og med det ny sesong som nærmer seg. Da er det en del ting som må på plass for å kunne delta i årets Norgescup og offisielle arrangement.

Alle deltagere ha betalt medlemsavgift til Norsk Optimistjolleklubb. Dette gjøres på deltaker.no. Dette gjelder både deltagere i klasse A og B.

Forsikringslisens skal løses av alle seilere mellom 13 og 69 år som konkurrerer i regattaer for NSF godkjente entypeklasser, herunder Optimist. I praksis betyr det at alle som er født i 2003 eller senere, og som er gamle nok til å kunne kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. Lisensen løses på seiling.no. En vil da kunne laste ned sin lisens som pdf. dokument. Det er i år et felles internasjonalt forsikringsbevis for alle som har løst lisens. Dette kan lastes ned her: Liability2016  Dette er bare gyldig når en samtidig viser frem sitt lisensbevis.

De som er født i 2004 og 2005 og som kan starte i Norgescup, har ikke krav til å løse lisens. Det er imidlertid krav til at de fremviser ansvarsforsikring som er knyttet til Optimist-jollen. En kan her bruke de fleste forsikringsselskap. Seilforbundet har nylig inngått en avtale med Codan forsikring. Det jobbes med at denne vil være gyldig i hele Europa, noe som kan være viktig for dem som skal delta i internasjonale mesterskap og regattaer.

Forøvrig er det greit å sette seg inn i følgende;

NSF regler for Norgescup

Veiledning til arrangement av Norgescup og rankingregatta

IODA sine regatta retningslinjer

 

Det er viktig at alle har dette klart i god tid før NC1 i Asker!