Sølv og bronse i Finland

Lagret i Rapporter av den 04.08.2015

JNoM2015_pallen

Nora Edland seilte inn til sølv og Kornelia Juul Nyland til bronse i optimistklassen under Junior Nordisk Mesterskap i Finland. Jentelaget står for den beste norske prestasjonen i nordisk på flere år.  Mesterskapet ble arrangert i Kantvik, sørvest for Helsinki, 20.-26 juli. Seileforholdene var utfordrende, med mange vindskift og varierende vind.

– Det var viktig å komme godt ut i starten for å ha en sjanse til å få gode plasseringer. Det var mange vindskifter og trykkforskjeller underveis, og jeg traff bra på mange av dem, sier Nora Edland (13) fra Asker Seilforening. Hun kvalifiserte seg nesten til EM i år, og satte derfor ekstra stor pris på å få gode resultater i Nordisk.
– Det var veldig morsomt å ta sølv. Det var sterk konkurranse og svært jevnt i toppen, sier Nora.

Kornelia Juul Nyland (14) fra Arendal Seilforening kom like bak, og er svært fornøyd med plasseringen.
– I fjor ble jeg nummer 43 i nordisk, og i år hadde jeg kanskje et lite håp om å komme blant de ti beste. En bronse er langt bedre enn forventet, sier Kornelia. Også hun forteller om krevende forhold.
– Jeg var nok både litt heldig og flink til å treffe på vindskiftene, sier Arendal-seileren. Det var svært tett mellom de beste seilerne, og før siste seilas ledet Kornelia nordisk med 6 poeng.

Både Kornelia og Nora har sin siste sesong i Optimist. Kornelia satser videre i Europajolle, mens Nora står over siste år i Optimisten til fordel for 29’er, som hun skal seile sammen med Pia Dahl Andersen.

Under mesterskapet i Finland stod jentene for en av de beste norske prestasjonene i nordisk på flere år. I tillegg til de to pallplassene kom Vilde Skirstad Pollen fra Bærum på en 5. plass mens Mathilde Elise Lind fra Bergen Seilforening sikret en 11. plass. Jentene fikk også bronse i lagseilasen. Henrik Håland fra Bærum Seilforening ble beste norske gutt på en 12. plass, mens Thomas Johan Frigstad fra Lillesand seilforening var neste norske på 24. plass.

76 jenter og 91 gutter fra Norge, Finland, Sverige, Danmark, Estland, Latvia og Litauen deltok i optimistklassen. Det ble finsk seier både i jente- og gutteklassen.

JNoM2015_jentelagetDe norske jentene gjorde det svært bra, og tok også bronse i lagseilasen under Nordisk Junior Mesterskap. Fv: Vilde Skirstad Pollen, Hanna Katle Fjon, Nora Edland, Kornelia Juul Nyland, Mathilde Elise Lind og Magnus Brun, som var trener for jentene.