Sluttrapport VM 2013

Lagret i Rapporter av den 28.07.2013

VM2013Da er VM for optimist ferdig for denne gangen. På dag 10, siste dag av mesterskapet, knallet Uffe til med en 4.plass. Dette gjorde at han til slutt endte på 67.plass av 259 båter. Dette er det beste resultatet Norge har hatt på flere år. Gratulerer, Uffe!

Som neste beste norske, og også førstegangs VM seiler, kom Fredrik inn som 117. Han lå lenge blant rundt 100., men hadde ikke helt marginene i siste seilas, og dermed ble det noe ekstra plasser. Men en kjempeflott innsats!

Jacob (162.), Hemann (164.) og Kristine (177.) har seilt jevnt over bra, og alle hadde sterke enkeltseilaser. Det viser at vi kan henge med, men at det er tøft å prestere i hver eneste seilas under hele mesterskapet (bare en stryk!). Gratulerer med et flott VM!

Vi vil også takke Frode Jørstad for sin trener innsats under VM. Det er trygt og innspirrerende for seilerne å ha med en trener som har vært med som trener i OL, og forklarer at vi ikke skal stå med lua i hånden, men ha capsen bak fram for å tøffe oss opp…

Her er alle resultatene. Les mer i VM-bloggen.