Mesterskapssamlingen 2013

Lagret i Rapporter av den 20.06.2013

MSS Deltagere 2013

I solrikt sommervær, med dominans av lette vinder, ble årets mesterskapssamling avholdt i vakre omgivelser i Soon Seilforening.

NOK hadde hele Soon SF’s foreningshus til disposisjon og Bundefjorden SF, Moss SF, KNS og Drøbaksund SF stilte trener-riber. Trenerne på samlingen var Emil Malmström, den suksessrike VM-treneren for SWE, i tillegg til våre egne Gorm Grennes, Magnus Andersen, Amanda Dibaggio og Kristiane Hovland. Dette trenerteamet var godt samkjørt og gjorde en svært god jobb.

Etter registrering og pizza fredag kveld, var det seilteori med video fram til leggetid. Både lørdag og søndag var seilerne ferdig skiftet og rigget til briefing kl. 9:30, for raskt å komme seg ut på vannet ved 10-tiden. Før lunch begge dager var det fellestrening for hele gruppen med fokus på start. Seilerne fikk sin ”personlige” trener tildelt, og ble oppfordret til selv å ta kontakt med treneren for få svar på spørsmål og tilbakemelding på sin start.

I løpet av 1.økt lagde støtteapparatet på land 70 lunchpakker som ble fraktet ut til seilerne på vannet. Etter en liten pause med spising av matpakker var så seilerne raskt klare til økt 2 med regattaseiling. Igjen ble seilerne oppfordret til å ta kontakt treneren for tilbakemelding på sitt løp etter målgang for så å gi neste seiler i gruppen plass for individuelle tilbakemeldinger. På denne måten fikk seilere god trening i mesterskapssituasjonen, samtidig som de fikk individuelle tilbakemeldinger og mulighet til å forbedre seg.

Lørdag kveld spiste seilerne pasta hos Lovisa på Restorante 24, før de igjen hadde briefing fram til kl. 20.30. Nytt av året var at seilerene av årgangene som seiler NC optimist A, men som ikke er gamle nok til å delta på mesterskap, og likevel ligger godt oppe på rankingen, var invitert. Disse seilerne klarte seg fint og styrket nivået på samlingen.