Norske optimistseilere i Qatar

Lagret i Rapporter av den 21.02.2013

QatarSkylineSmallSyv norske optimistseilere fra fire forskjellige seilforeninger tilbringer årets vinterferie i Qatar. Her er de sammen med 24 andre seilere fra Norge, fordelt på Laser og 29er, samt trenere og en del foreldre.

Først har det vært fire dagers trening, og nå er seilerne godt igang med regattaen Sail the Gulf. Her deltar nærmere 150 seilere fra ca. 20 nasjoner. Første regattadag var det lagseiling for Optimist, hvor Norge stilte med 2 lag, takket være en laserseiler som tok en «ekstraforestilling» i Optimisten. De norske lagene kom på 2. og 4. plass.

Nå er seilerne godt igang med fleet-seilasene, og har hatt en dag med 3-4 m/s og en dag med 7-11 m/s. Det gjenstår to offisielle regattadager, før alle de 31 norske seilerne avslutter oppholdet med en felles norsk regatta-cup i Laser 4.7.