Rekrutter på NC-samling

Lagret i Rapporter av den 11.10.2012

Et tjuetall unge Optimistseilere fra Østlandet møttes i Son denne helgen.

rekruttsamling3

SON: Høsten er tid for rekruttsamlinger. Norsk Optimistjolleklubb arrangerer samlinger for seilere som har lyst til å prøve seg i NC neste sesong på Øst-, Sør- og Vestlandet.

For seilerne fra Østlandet gikk årets samling av stabelen i Soon Seilforening i behagelig høstvær, om enn med litt lite vind.

Et tjuetall seilere fra Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold ble bedre kjent med hverandre og idretten de nå er i ferd med å ta et skritt videre i. Seilere og trenere overnattet sammen på klubbhuset. Kostholdet og trivsel gikk hånd i hånd, med fredagspizza, lørdagstaco og egenproduserte muffins lørdag kveld.

Rekruttsamling 1

Det har vært en vellykket rekruttsamling, med flinke trenere og fine høstlige seilforhold. Barna har fått mange timer trening på vannet, og en regatta til slutt. Trenerne har gjort en flott jobb, sier Kirsti Pettersen i Norsk Optimistjolleklubb og Soon Seilforening.

Maren Clausen var hovedtrener på samlingen. Hun hadde med seg Soon-trenerne Tina Treider, Brage Søderholm og Gard Søderholm. Maren har denne sesongen vært NOKs egen trener for Optimist B-seilerne på NC-regattaene. Hun er dessuten trener for Nesodden Seilforening, der hun også har en fortid som aktiv seiler i Optimist og E-jolle. Til daglig er hun lærerstudent på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Det sportslige hovedmålet var å forberede seilerne så godt som mulig på seiling i klasse A. Vi som trenere skal påvirke seilerne positivt, mens seilerne formulerer sine egne mål. På lørdag kveld gikk vi gjennom litt teori og laget en kapasitetsanalyse sammen med seilerne. Vi brukte også litt tid på å snakke om vintersesongen som kommer. På vannet brukte vi en del tid på på ting som kan være utfordrende og annerledes ved å seile i A-klassen. Spesielt starter og merkerundinger. Det var såpass mange silere at vi fikk gode muligheter til å trene på det. Det sosiale hovedmålet var å skape et sosialt nettverk for alle seilerne. Når den første NC-regatten kommer neste år skal alle seilerne ha noen å snakke med, både på vannet og på land, sier Maren Clausen.

Hun er godt fornøyd med samlingen, og benytter sjansen til en liten «advarsel» til resten av Optimist-Norge.  I denne gjengen er det flere seilere som resten av NC-feltet må se opp for de neste årene, ler Clausen.