Vel gjennomført Jr. Nordisk Mesterskap i Estland

Lagret i Rapporter av den 06.08.2012

Flaggsermoni

Da er de norske seilerne vel tilbake i Norge igjen etter en fin tur til Parnu i Estland.

Parnu som er «sommerhovedstad» i Estland, fremsto fra sin beste side, med flott vær (30 grader), masse folk, en fin yacht club og et eget område for Optimistjollene innerst i en idyllisk kanal.

Her kunne også de som ønsket å campe slå leir, hvilket mange av familiene i våre naboland gjorde. De norske familiene bodde stort sett på hoteller i gangavstand fra seilklubben. Den norske leiren var plassert mellom finnene og svenskene. Med innkjøpt partytelt for anledningen, ble leiren riktig fin.

Sosialt har dette vært en hyggelig tur. Vi har hatt en felles middag samt at stort sett alle deltok på ”regatta dinner” som arrangøren i Parnu inviterte til. I tillegg møttes veldig mange familier allerede på fergen fra Stockholm til Tallin. For søsken var det mye å finne på. Parnu har Estlands største badepark, en utrolig strand, er et fint sted å sykle og mange av jentene kom hjem med manikyr.

Åpningsseremonien bestod av en offesiell parade gjennom byen og høytidlig åpning på tribunen innerst i bukten.

Mesterskapet ble profesjonelt gjennomført av seilklubben i Parnu, med fine forhold. Lagseilingen ble arrangert i kanalen rett utenfor seilforeningen, med masse tilskuere på bryggene og stor norsk heiagjeng.

Resultatene ble denne gang ikke det helt store, men Vilde Anine Berg startet meget sterkt med en 1. plass i første seilas. Hun fulgte opp med beste norske plassering og fikk til slutt en fin 15. plass i jenteklassen.