Tøffe forhold i Stavanger

Lagret i Rapporter av den 07.06.2012

Stavanger Seilforening arrangerte sist helg Norges Cup 3 med seilaser i alle klassene med unntak av RS Feva.

Røffe forhold gjorde at seilerne måtte hente ut det lille ekstra, og etter fire tøffe seilaser lørdag og to litt roligere på søndag ble det Caroline Rosmo som til slutt stakk av med første plassen foran Uffe Sogn Tomasgaard og Aleksander Dahl Høgheim.
Førstnevnte er forøvrig første jente på det siste syv årene som har klatret helt til topps under en Norges Cup i Optimist A klassen. I tillegg må det nevnes at sølvplassen nok en gang går til en liten (2000 modell), men stor seiler fra Drøbaksund som har vært på pallen i alle de tre første NC’ene

Arrangøren, Stavanger Seilforening, gjennomførte et glimrende arrangement både på land og til vanns spesielt tatt i betraktning de tøffe forholdene som rådet ute på Horgefjorden hvor Optimistene hadde sin bane. Flotte rammer og raskt avviklede seilaser bidro til at man kunne vende nesen hjemover relativt tidlig denne søndagen.

Basert på disse resultatene ble den endelige rankingen gjort og følgende seilere er nå tatt ut til VM og EM:

VM:
– Jacob Lepperød, Tønsberg
– Caroline Rosmo, Bundefjorden
– Mads Severin Hassum-Olsen, Horten
– Alexander Dahl Høgheim, Ran
– Jenny Andresen, Bundefjorden

EM:
– Herman Reiersen, Bærum
– Steffen Bertelsen, Ran
– Nora Johanne Brodtkorb, Horten
– Olav Salterød Jonas, Horten
– Rebecca Ølmheim, Bundefjorden
– Vår Osborg, Nesodden
– Kristine Gustavsen, Arendals

To foreninger utmerker seg med tre seilere i VM og EM troppen, Horten og Bundefjorden Seilforening, som i tillegg til Ran Seilforening er de tre beste foreningene så langt i rankingen i nevnte rekkefølge, basert på de fire beste seilernes poeng.